Чланци поређани по датуму: петак, 14 август 2015

ОСВЕЋЕЊЕ КРСТОВА ЗА ХРАМ СВЕТЕ ПАРАСКЕВЕ У ПЕТКИДесетог августа 2015. године, народ села Петка дочекао је са својим свештенством Његово Преосвештенство Господина Јована. Повод да Преосвећени Владика посети ово место било је освећење крстова за храм Свете Петке.

Старешина храма протојереј Војислав Одавић се из срца у своје име, у име свог сапароха протојереја Мирослава Филиповића, и у име народа Божијег захвалио епископу што нас посетио и својим Архијерејским Благословом дао снагу да се обнова храма настави. Освећењу крстова је присуствовало свештенство Колубарско-посавског намесништва на челу са намесником протојерејем-ставрофором Златком Димитријевићем, као и гост из Ваљевске епархије протојереј-ставрофор Томислав Цветиновић.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У СУШИЦИУ уторак, 12. августа 2015. године, једанаестог по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Литургију у храму Светог Великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сучица. Епископу су саслуживали протонамесник Небојша Ракић, јереј Александар Сенић и ђакон Небојша Поповић.

СВЕТA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУ – КРАГУЈЕВАЦ

У недељу 9. августа 2015. године, на дан светог Великомученика и исцелитеља Пантелејмона, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служо је Свету архијерејску литургију у Станову и пререзао славски колач.

Домаћин славе била је породица Урошевић.