Чланци поређани по датуму: четвртак, 19 мај 2022

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот у изобиљу, живот вечни, онај који се не завршава бесмислом. У тој васкршњој радости Блажењејши, високопреосвећена и преосвећена браћо архијереји, браћо свештеници, драга браћо и сестре, радосно можемо да кличемо речима оног који је писао псалме: Ево дана који створи Господ, радујмо се и веселимо се у њему!

Зацељена рана полувековног раскола

Хиљаде верних испунило је данас, 19. маја 2022. године, Саборни храм Светог Саве на Врачару, где су свету архијерејску Литургију служили Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије и Његово Блаженство Архиепископ охридски и македонски г. Стефан уз саслужење архијереја Српске Православне Цркве и Македонске Православне Цркве - Охридске Архиепископије, у молитвеном присуству Његовог Блаженства Архиепископа охридског и Митрополита скопског г. Јована.

НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА ЗА УЧЕНИКЕ ЈАГОДИНСКИХ СРЕДЊИХ ШКОЛА

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована у овој школској 2021/22. години је по други пут расписан Светосавски ликовни конкурс Љубодраг Јанковић Јале за ученике јагодинских Средњих школа, под покровитељством фондације Михаиловић – Феникс, а у сарадњи са Канцеларијом за Верску наставу Архијерејског намесништва Беличког.