Чланци поређани по датуму: уторак, 23 април 2013

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВРЕОЦИМАУ суботу, 20. aприла 2013. године, када Црква Божија прославља преподобног Георгија Митиленског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Вреоцима, архијерејско намесништво колубарско-посавско, у храму Покрова Пресвете Богородице. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник колубарско-посавски, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, протојереј Александар Новаковић и јереји, Влада Димитријевић и Родољуб Војиновић. Литургијско сабрање појањем су увеличали чланови хора “Свети Димитрије“ из Лазаревца, као и присуство великог броја ученика ОШ „Диша Ђурђевић“ из Вреоца, на челу са својом вероучитељем господином Ивицом Стојковићем. Свечаност сабрања и умножење благодати обогатило је рукоположење у свештенички чин ђакона Слободана Глишовића из Краљева. Првојерарх шумадијски и администратор жички поставио је новорукоположеног свештеника на парохију у село Рудница, намесништво студеничко, у Епархији жичкој.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МИЛОШЕВУУ недељу пету васкршњег поста, када се наша мајка Црква сећа Свете Марије Египћанке, Негово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог пророка Јеремије, у селу Милошеву, намесништво Беличко. Уз присуство великог броја народа, а посебно деце, која су активно учествујући у боголужењу и одговарајући на јектеније, допринели да ово буде заиста жива Црква Божија, сабрање народа Божијег окупљеног око свога епископа, који као литургијска икона Христа пројављује ехатолошку димензију Цркве, где ће се сви народи сабрати око Господа Исуса Христа и тада ће започети онај осми дан, вечно и непролазно Царство Божије у свој својој истини и пуноћи. Ово Литургијско славље увеличао је својим појањем и хор храма Светих апостола Петра и Павла из Јагодине.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ОПЛЕНАЧКОГ НАМЕСНИШТВАНа дан светог Евтихија цариградског, у петак пете недеље Великога поста, 19. априла 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у трнавској цркви посвећеној светом пророку Илији. Пре Свете Литургије, архимандрит Евтимије, настојатељ манастира Јошанице је исповедио свештенство опленачког намесништва.