Чланци поређани по датуму: понедељак, 09 март 2015

поводом чланка “Ако оде Гојко, у цркву више не идемо”, Крагујевачке, 5. март 2015.

Објављивање текста “Ако оде Гојко, у цркву више не идемо” у недељнику Крагујевачке (5. март 2015. године, страна 14) представља још једну, од многих, илустрација тужног стања новинарства у Србији, јер, пре свега, није испоштовано општеприхваћено и позитивним прописима регулисано право јавности да зна истину, што подразумева да новинар у поступку прикупљања информација буде објективан. Ово је и важан услов за остваривање слобода у друштву.

ПРЕДАВАЊЕ У ЈАГОДИНИУ уторак, 03. марта 2015. године, у просторијама градске библиотеке у Јагодини, одржано је предавање на тему “Хришћански смисао болести и патње” у организацији свештенства града Јагодине. Гост-предавач био је протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, ректор богословије “Свети Јован Златоусти” у Крагујевцу и професор Богословског факултета Универзитета у Београду.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАПОВУЕпископ шумадијски Јован је 7. марта по новом календару, у другу суботу Васкршњег Поста када се уједно славе свети мученици у Евгенији, служио у храму Свете Параскеве у Лапову Свету Архијерејску Литургију.

Верујући народ Лапова нема у току године честу прилику да уживо чује богонадахнуту реч свог пастира те је тако храм био мали да прими све оне који су дошли на литургијско сабрање. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесник Горан Живковић, јереј Влада Бранисављевић, као и протођакон Небојша Јаковљевић.