Чланци поређани по датуму: уторак, 08 децембар 2020

protonamesnik dragan popovic

протонамесник Драган Поповић

Покајање и подвиг представљају фунадаменталне претпоставке хришћанског живота[1]. Они су condition sine qua non живота сваког православног хришћанина, такође и његова константа: одређују почетак, средину и с(а)вршетак (τέλος = циљ, остварење), духовног живота. О овој чињеници нам сведочи целокупно црквено светоотачко искуство (предање), и толико је очигледна да не захтева додатно аргументовање. Свако инсистирање на другачијем представљању живота у Цркви (негирањем покајања и подвига или њиховим свођењем на форму), jeсте покушај његовог фалсификовања и, последично, промашај његовог циља.

ЕПИСКОП ЈОВАН БОГОСЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУНа Оданије Ваведења, у уторак 8. децембра 2020. године, када наша Црква слави и светог Климента Римског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу.

Саслуживали су свештеници и ђакон овог светог храма, као и јерођакон Василије (Старовлах), док су за певницом појали г. Никола Ђурица, г. Страхиња Савковић и г. Марко Урошевић. Чтецирали су г. Владан Степовић и г. Василије Тешић.