Чланци поређани по датуму: недеља, 06 јануар 2019

Божићна посланица Епископа шумадијског Г. Јована о Божићу 2018. године

Ј О В А Н

ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ

СВЕМУ СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И ВЕРНОМ НАРОДУ
ОВЕ БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ,
БЛАГОДАТ ВАМ И МИР ОД БОГА ОЦА, БОГА СИНА И БОГА ДУХА СВЕТОГА УЗ СВЕРАДОСНИ БОЖИЋНИ ПОЗДРАВ:

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Српска Православна Црква својој духовној деци о БОЖИЋУ 2018. године

ИРИНЕЈ

по милости Божјој

Православни Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски, са свим Архијерејима Српске Православне Цркве – свештенству, монаштву и свим синовима и кћерима наше свете Цркве: благодат, милост и мир од Бога Оца, и Господа нашега Исуса Христа, и Духа Светога, уз радосни божићни поздрав:

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

БОЖИЋНЕ СВЕЧАНОСТИ У ОШ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ” Ученици основне школе “Мирко Јовановић” свечано су обележили предстојеће Божићне празнике. Приредба на тему Бадње вечери и Рођења Христовог организована је од стране учитељице Силване Чолић, наставнице српског језика Зорице Михајловић и вероучитеља ђакона Александра Ђорђевића. Обичај је да се у основним школама углавном крај године обележава новогодишњим представама или свечаностима које имају сличну тематику.

ХУМАНИТАРНА РАДИОНИЦА У ОШ “СИМА МАРКОВИЋ” У БАРАЈЕВУУченици Верске наставе ОШ “Кнез Сима Марковић” придружили су се хуманитарној акцији организације “Осмех на дар” и у духу хришћанских вредности поделили радост са својим другарима којима је помоћ неопходна.

Неизмерно хвала деци и родитељима који су се придружили хуманитарној акцији прикупљања пакетића за малишане широм Србије.

БОЖИЋНА РАДИОНИЦА У ОШ „СИМА МАРКОВИЋ“ У БАРАЈЕВУНасатвну јединицу Божић смо обрадили тако што смо донели: Бадњак, хлеб са парицом (Чесница), џак, сламу, кукуруз...

Ишли смо у шуму по бадњак, пијукали око столова у учионици... Ове године смо се потрудили да будемо креативнији и поред израде честитки, кроз глуму смо представили божићну традицију различитих крајева. Радост и осмех је испунио школу, а ми смо се подсетили обичаја у сусрет овом, деци омиљеном, хришћанском празнику.

ВЛАДИКА ЈОВАН НА БАДЊИ ДАН ОБРАДОВАО МАЛИШАНЕНа Бадњи дан, у недељу 6. јануара 2019. године, у свечаном салону епархијског двора уприличен је пријем и додела Божићних пакетића најмлађим члановима Цркве Христове у граду Крагујевцу. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је након одслужене свете Литургије у Саборном храму угостио малишане и обрадовао више од стотину њих дарујући им дивне поклоне поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића. Радост деце настављена је заједничким дружењем уз пригодно послужење.