Чланци поређани по датуму: понедељак, 30 август 2010

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЈАГЊИЛУУ недељу 29. августа 2010. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургија у селу Јагњилу код Младеновца.

Мноштво верујућег народа са великом радошћу дочекало је свог Епископа Господина Јована учествујући у литургијском сабрању. Сама старост њиховог храма показује да су житељи села Јагњила од давнина били верни својој Цркви и Светој православној вери.

ОКОНЧАНЕ ГОСПОЈИНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУВеликим црквено-народним слављем у порти Саборне цркве у вечерњим сатима на Велику Госпојину окончане су Госпојинске свечаности које су трајале од 23.- 28. августа 2010. године. Госпојинске свечаности су по први пут ове 2010.године организоване поводом празника Успења Пресвете Богородице – Велике Госпојине, који већ више од 140 година слави Саборна црква у Крагујевцу као храмовну славу. Свештенство Саборног храма је организовало Госпојинске свечаности с благословом Епископа шумадијског Г.Г. Јована, у славу Свете Тројице и у част Пресвете Богородице и тиме причинило духовну радост  Крагујевчанима који су у великом броју узели учешћа у свим дешавањима током трајања ових свечаности.

СЛОВО О БОГОРОДИЦИБЕСЕДА ЈЕРЕЈА СРЕЋКА ЗЕЧЕВИЋА НА ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ ОДРЖАНОЈ
ПОВОДОМ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ
У САЛИ ДУХОВНОГ ЦЕНТРА САБОРНЕ ЦРКВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

(26. август 2010. године)

АМЕРИЧКА АМБАСАДОРКА МЕРИ ВОРЛИК ПОСЕТИЛА ЕПАРХИЈУ ШУМАДИЈСКУ У четвртак 26. августа, амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Београду, Мери Ворлик, посетила је Крагујевац и Епархију Шумадијску. Уваженог госта дочекао је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован пожелевши јој искрену добродошлицу. Након пријема, амбасадорка је посетила Епархијски радио Златоусти и Богословију Свети Јован Златоусти.