Чланци поређани по датуму: субота, 01 фебруар 2020

У АРАНЂЕЛОВЦУ ОДРЖАНА ЛИТИЈА ЗА ПОДРШКУ СРПСКИМ СВЕТИЊАМА У ЦРНОЈ ГОРИ Пар хиљада грађана Аранђеловца се 1. фебруара 2020. године окупило на Тргу у центру Аранђеловца у знак подршке свитињама и српском народу у Црној Гори.

Скуп је започет извођењем “Небеске Литургије” Светог Владике Николаја Велимировића од стране глумца Микице Петронијевића.

Окупљеним грађанима обратили су се проф. др Душан Пророковић, историчар др Александар Раковић и проф. др Часлав Копривица.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВРБИЧКОЈ ЦРКВИ У АРАНЂЕЛОВЦУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је на дан Преподобног Макарија Египатског, 1. фебруара у храму Светог Архангела Гаврила (Врбичка црква) у Аранђеловцу, служио Свету Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству су саслуживали Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставофор Мићо Ћирковић, Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протонамесници Александар Миловановић и Иван Теодосић, јереји Милош Митровић и Милош Мијатовић, протођакон Иван Гашић, јерођакон Јован Прокин и ђакон Александар Бабић.