Чланци поређани по датуму: среда, 09 мај 2018

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУСвечано прослављање успомене спаљивања моштију Светога Саве започето је 9. маја свечаним бденијем, и настављено је 10. маја светом литургијом.

Храмовна слава је обележена, као и сваке године, великим бројем верника, богослова, и деце, ђака који похађају веронауку из оближње школе Основне школе “Мирко Јовановић”.

Славским бденијем началствовао је протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, ректор Богословије “Светог Јована Златоуста” у Крагујевцу, уз саслуживање свештенства из градских храмова.

СЛАВА ХРАМА СПАЉИВАЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ САВЕ У БАРАЈЕВУУ уторак, 10. маја 2018. године, Његово преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву поводом храмовне славе, заједно са умировљеним епископом канадским Господином Георгијем.

Владике је дочекао верни народ са децом. Епископима су саслуживали: протојереји-ставрофори: Милојко Топаловић, Драгомир Убипариповић, Љубиша Смиљковић и Златко Димитријевић, протођакон Иван Гашић и ђакони Зоран Станковић и Зоран Степановић. За певницом су појали студенти богословског факултета из Београда.