Чланци поређани по датуму: субота, 09 децембар 2017

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ ВЛАШКАУ недељу 27. по Духовима, 10. децембра 2017. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог мученика Јакова Персијанца и Светог Јакова Ростовског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном Светом цару Константину и царици Јелени у селу Влашка. Нашем Архијереју саслуживали су протојереји-ставрофори: умировљени парох младеновачки Драгољуб Ракић, Архијерејски намесник младеновачки Жељко Ивковић, протојереј Александар Марковић, протонамесник Милисав Радовић, протођакон Иван Гашић и ђакони: Небојша Поповић и Милош Павић. Литургијско сабрање увеличали су појањем „Српски православни појци“ из Београда.

ДУХОВНА ТРИБИНА У БУКОВИЧКОМ ХРАМУ У АРАНЂЕЛОВЦУЦрквена oпштина буковичка, при храму Светог архангела Гаврила је у недељу 10. децембра 2017. године организовала духовну трибину.

У сали парохијског дома Буковичког храма, предавање на тему „Владика Николај и његово доба“ одржао је јереј Владан Костадиновић, професор у Богословије “Светог Јована Златоустa” у Крагујевцу.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ВОЉАВЧА СА УЧЕНИЦИМА ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ИЗ СТРАГАРАУ недељу, 10. децембра 2017. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог мученика Јакова Персијанца, служена је Света Литургија у храму Светог архангела Гаврила у манастиру Вољавча.

Литургијско сабрање увеличало је присуство ђака основне школе „Јулијана Ћатић“ који су својим појањем улепшали молитвено сабрање и по први пут се причестили у току овог поста. У сарадњи са својом вероучитељицом Зорицом Марковић ђаци су организовали такмичење у припреми посних колача.