Чланци поређани по датуму: понедељак, 30 октобар 2017

СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЈЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ У МЛАДЕНОВЦУУ уторак 31. октобра 2017. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог апостола и јеванђелисту Луку и Светог Петра Цетињског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном Светом Луки на Старом градском гробљу у Младеновцу. Храм скромних димензија био је премали да прими велики број верника, који су дошли са жељом да са својим Владиком учествују у Литургији.

СВЕТA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ„Заиста, заиста ти кажем: ако се ко не роди водом и Духом, не може ући у Царство Божије“ (Јн. 3,5)

У понедељак 30. oктобра 2017. године, када наша Црква прославља Светог пророка Осију и преподобномученика Андреја Критског, Свету Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому служио је Епископ шумадијски Господин Јован.

Епископу шумадијском Господину Јовану саслуживали су протојереј–ставрофор Милан Борота, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милутин Гашевић. На Литургијске прозбе одговарало је свештенство храма Светог Саве са верницима овог насеља.