Чланци поређани по датуму: среда, 04 септембар 2013

НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧЕЛА ЛИТУРГИЈСКИМ ПРОСЛАВЉАЊЕМУченици Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу, са својим наставницима и вернима Крагујевца, сабрали су се у недељу, 1. септембра 2013. године, у храму Светога Саве у насељу Аеродром, око свог Епископа, Његовог преосвештенства Господина Јована, епископа шумадијског, да би литургијским делом започели нову школску годину. Током Литургије, Епископ је у презвитерски чин рукоположио ђакона Владу Бранисављевића, дипломираног теолога и бившег ученика крагујевачке Богословије. Такође, Епископ је произнео и молитве призива Светог Духа за благодатни почетак школске године.

28. августа прослављена је Слава храма, Успеније Пресвете Богородице у Влакчи. У препуном храму, на светој литургији обележен је јубилеј, 140 год. цркве влакчанске, са великим бројем причесника и гостима из околних места. У препуној порти уприличен је дочек гостију и послужење верног народа који је остао да дочека свог Епископа шумадијског и администратора жичког Господина Јована.

ВЕЧНИ ХРИСТОВИ УЧЕНИЦИ(Беседа протојереја ставрофора др Зорана Крстића, ректора Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу 1. септембра 2013. године на архијерејској Литургији коју је у храму Светог Саве у Крагујевцу служио Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован поводом почетка нове школске године у Богословији)

ЦРКВА - БОЖАНСКА РАДИОНИЦА КОЈА ЉУДЕ БЛАГОДАТНО ПРЕТВАРА У БОГОЉУДЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима 30. августа 2013. године, и том приликом се верном народу обратио богонадахнутом беседом.

Спаситељ говори о будућој духовности и бесмртности васкрслих бића у којима ће владати анђеоски начин и закон живота.