Чланци поређани по датуму: петак, 13 септембар 2013

ХОДИТЕ СВИ КОЈИ СТЕ УМОРНИ И ОПТЕРЕЋЕНИУ четвртак по Усековању 12. септембра 2013. Владика Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење старешине овога светога храма и новорукоположеног презвитера Владе Бранисављевића.

ОСВЕЋЕЊЕ ЗЕМЉИШТА И ЧАСНОГ КРСТА ЗА НОВИ ХРАМ У БАЈИНОЈ БАШТИУ уторак, 10. септембра 2013. године Његово преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован боравио је у пастирској посети Бајиној Башти. Том приликом у поподневним часовима освештао је Часни Крст и земљиште за нови храм у Бајиној Башти који ће бити посвећен првом српском Архиепископу Сави.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник рачански протојереј Горан Милинковић, игуман манастира Рача архимандрит Сава, гости из епархије зворничко -тузланске и шумадијске, пароси ужички протојереј Милић Драговић, парох златиборски јереј Ненад Бајић, и јереј Милан Луковић и свештенство Архијерејског намесништва рачанског.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУСвету архијерејску литургију епископ Јован Шумадијски служио је, дана 10. септембра 2013. године, на дан преподобног Мојсеја Мурина у цркви Светог великомученика ДИМИТРИЈА у Крагујевцу, уз саслужење презвитера: протојереја Милана Беговића и протонамесника Небојше Ракића и ђакона Александра Сенића.