Чланци поређани по датуму: петак, 02 децембар 2011

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО ПОМЕН У ФАБРИЦИ АУТОМОБИЛАУ четвртак 01. децембра 2011 године, епископ шумадијски Господин Јован са свештенством Епархије шумадијске, служио је помен настрадалим хришћанима у Фабрици аутомобила у Крагујевцу. На месту где су радници откопали скелете људи, покопане у необележеној гробници, Владика Јован узнео је молитве Господу за све невино пострадале у току и после Другог светског рата. Посмртни остаци су пронађени на дубини од једног метра, у близини реке Ждраљице, у делу фабрике у коме су масовно стрељани припадници различитих војних формација.

Менаџер генералног сервиса Зоран Богдановић, указао је на обимност радова на реконструкцији постојеће фабрике и изградњу нових постројења.

МОЛИТВА ЈЕ СВЕМОЋНА КАДА ДОЛАЗИ ИЗ БОГОЧОВЕЧАНСКЕ ВЕРЕУ четвртак 01. децембра 2011. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Беседећи окупљенима, Владика је говорио о значају покајања као главне теме данашњег зачала Јеванђеља по Луки. Нагласивши позив Господњи на покајање, о њему говори као о преумљењу, као о ономе што чак и физички осећамо као бол у стомаку и бол у срцу, јер је то одраз човековог тренутка преображаја од лошег ка добром.

СВЕТИ АПОСТОЛ МАТЕЈ У ЦРКВИ СВ. ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУСвету Архијерејску Литургију, Епископ Јован Шумадијски је служио, дана 29. новембра 2011. године, на дан Светог апостола и јеванђелисте Матеја, у цркви Светог великомученика ДИМИТРИЈА у Крагујевцу, уз саслужење презвитера: протојереја-ставрофора Драгослава Сенића и протојереја Милана Беговића и ђакона Александра Сенића.