Чланци поређани по датуму: субота, 13 август 2016

ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА ЗА ХРАМ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ИЗГРАДЊИ И КАМЕНА ТЕМЕЉЦА ЗА КОНАК У БАЈЧЕТИНИУ суботу, 13. августа, када наша света Црква прославља спомен на празник Светог и благочестивог мученика Евдокима и Свете мученице Јулите, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован осветио је звона на новоподигнутој Цркви Светог Великомученика Димитрија у Бајчетини. Ктитори ове светиње су Председник Републике Србије господин Томислав Николић са својом супругом Драгицом и породицом.

Након освећења звона уследио је чин постављања камена темељца за конак недалеко од храма.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БУКОВИЧКОЈ ЦРКВИ У АРАНЂЕЛОВЦУ - 13. АВГУСТ 2016. ГОДИНЕДана, 13. августа 2016. године, када наша Света Црква прославља спомен на светог мученика Евдокима и свету мученицу Јулиту, Преосвећени Епископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у буковичкој цркви у Аранђеловцу.

Преосвећеном Епископу су саслуживали Архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Љубиша Ђураш, јереји Иван Теодосић и Милош Митровић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Искић.