Чланци поређани по датуму: понедељак, 29 децембар 2008

Stara crkva KragujevacСлучајно или намерно, чини се да Стара крагујевачка Црква сва лежи у знаку старог, самим својим називом „Стара Црква“. Чини се не случајно да Стари завет добија своје потпуно литургијско испуњење у недељи Праотаца када већ традиционално епископ шумадијски Јован служи архијерејску литургију у Старој цркви крагујевачкој на недељу Праотаца. У животима верних шумадијске епархије Стари и Нови завет нису само делови Светог Писма већ су пројектовани кроз животе свих евхаристијских учесника, кроз личност Господа нашега Исуса Христа, који је као нестворен утемељење Старог завета, а као рођен остварење обећања Бога Оца да ће у свет послати Спаситеља, а самим тим и испуњење у суштини и смислу Новог завета.

ЛЕК ЗА БЕСМРТНОСТ

СВАКОДНЕВНЕ ЛИТУРГИЈЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕСвакодневно служење светих Литургија и акатиста у храму Свете Петке, у крагујевачком насељу Виногради, у периоду дужем од месец дана, а по благослову нашег Владике, Епископа шумадијског Господина Јована, донело је у петак, 26. децембра 2008. године, врхунац Божије објаве – током архијерејског служења свете Литургије потекло је на иконостасу свето миро, наочиглед свих служашчих и верног народа.

ХРАМ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

Hram Svetog Save - KragujevacНавршило се пет година од чудесног мироточења које се десило на Крсту Господњем Цркве Светог Саве у Крагујевцу, 29./16. децембра 2003. године. Увод у ово знамење су били бурни месеци испуњени великим бројем верника из целе земље који су дошли да се поклоне Часноме Крсту и Распетоме Господу који је лио сузе, овог пута три дана уочи Усековања исте 2003. године.