Чланци поређани по датуму: понедељак, 30 новембар 2009

ПРОСЛАВА СВ. АПОСТОЛА МАТЕЈА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Владика Јован – Бог је Мера за све

На дан св. Апостола и јеванђелисте Матеја, 29. новембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Саве на Аеродрому са братством овог св. храма, ректором богословије у Крагујевцу, о. Зораном Крстићем и протојерејем ставрофором Драгославом Сенићем.

Богословија Свети Јован Златоусти - Сећање на њих живеће вечноНа други дан славе Богословије, 27. новембра 2009. године, Његово преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију и учинио парастос за оснивача Богословије, блаженопочившег Епископа шумадијског Г. Саву и све преминуле приложнике ове Богословије. Међу приложницима налазе се угледне породице Квајић и Пантовић које се убрајају у ктиторе и задужбинаре овог здања.

ImageИнтернет сајт Поуке.орг са форумом Живе речи утехе такмичио се ове године на фестивалу интернет сајтова Вебфест и остварио велики успех. Наиме, такмичио се у следећим категоријама, од укупних седамнаест-институционални, едукативни сајтови и форуми.