Чланци поређани по датуму: петак, 08 јун 2018

КВИЗ ТАКМИЧАЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕНа иницијативу вероучитеља из Архијерејског намесништва бељаничког и уз неизмерну подршку и помоћ директорке ОШ Павле Поповић у Вранићу госпође Јеле Стевановић, у суботу 9. јуна 2018. године, организовано је квиз такмичање из верске наставе за ученике петих, шестих и седмих разреда нашег намесништва.

Модератори квиза били су вероучитељи: Игор Обрадовић јереј, Зоран Станковић ђакон и Стефан Михаиловић. У жирију су били: свештеници Милан Дрочић председник жирија, Дарко Павловић, Владимир Димић, директорка поменуте школе где је и такмичење организовано госпођа Јела Стевановић и вероучитељица Јована Живковић. У квизу су учествовале три екипе (Барајево, Вранић и Степојевац) са по пет чланова. Најбоље се показала екипа из Вранића а најбољи појединац је био Растко Милић из Барајева.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СИБНИЦИУ суботу, 9. јуна 2018. године, када се Црква Божија молитвено сећа и прославља Светог свештеномученика Терапонта, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Сибници.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архијерејски намесник космајски, парох неменикућски протонамесник Горан Лукић, парох поповићки протонамесник Марко Стевановић, јеромонах Дионисије – старешина Манастира Свете Петке у Сибници, протођакон Иван Гашић и ђакон Филип Јовановић.