Чланци поређани по датуму: уторак, 12 јануар 2010

НА БОЖИЋ ЈЕ ЉУБАВ БОЖИЈА ПОШЛА ЗА ЧОВЕКОМ КОЈИ ЈЕ БОГУ ОКРЕНУО ЛЕЂА(БЕСЕДА ГОСПОДИНА ЈОВАНА, ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ НА ЛИТУРГИЈИ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУ – ВИНОГРАДИ, 10. ЈАНУАРА 2010. ГОДИНЕ)

У Име Оца, Сина и Светога Духа, Христос се роди, браћо и сестре !

Ево нас у божићној радости, великој духовној радости када прослављамо долазак Бога на земљу, када прослављамо долазак Сина Божијега рођеног од Духа Светога и Марије Дјеве. Господ је, браћо и сестре, дошао на земљу да би нас смртне и пролазне обдарио животом вечним и животом непролазним, да би нас уздигао на небо.

НЕДЕЉА СВЕТИХ БОГООТАЦА У ВИНОГРАДИМАУ недељу Светих Богоотаца 10. јануара 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

Kaмен темељац за храм Деспоту Стефану Лазревићу у кругу болнице у Смедеревској Паланци На дан Светог првомученика и архиђакона Стефана, 9. јануара, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован посетио је болницу “Деспот Стефан Високи” у Смедеревској Паланци. Том приликом Владика је уз саслуживање архијерејског намесника јасеничког протојереја-ставрофора Николе Гвоздића, протојереја-ставрофора Велибора Ранђића, јереја Слободана Сенића и ђакона Ивана Гашића освештао земљиште, поставио камен темељац и часни крст за нови храм у кругу поменуте болнице. Храм ће бити посвећен Светом Стефану Лазаревићу, Деспоту српском.