Чланци поређани по датуму: субота, 25 април 2009

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У РАЧАНСКОМ НАМЕСНИШТВУКако претходних, тако и ове године верујући народ Лапова и Раче, као и осталих места у рачанском намесништву, сабирао се у својим светим храмовима да молитвом, постом и светим тајнама Исповести и Причешћа достојно дочека и прослави Празник над Празницима-Васкрсење Господње.

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО У ЈАГОДИНИЊегово Преосвешетнство Епископ шумадијски Г. Јован служио је на Васкрсни уторак, 21. априла 2009. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Петра и Павла у Јагодини, уз саслужење свештенства и ђакона Епархије шумадијске. Том приликом Владика је крстио малог Павла, сина ђакона Миломира Тодоровића. Крштењска радост испунила је храм Божји јер је Цркви Христовој прибројан још један члан. У Светој Литургији је Епископ шумадијски рукоположио за свештеника ђакона Миломира Тодоровића и поставио га за првог пароха јагодинског.

ImageПразник над празницима, Васкрсење Господње најрадоснији је дан у години. Дан када се на сву творевину излива благодат Духа Светог који све обожује и присаједињује Христу, нашем Спаситељу. “Сада је све испуњено светлошћу и небо и земља и подземље” ... говори црквени песник сведочећи о радости Васкршњој.

ВЕНЧАЊЕ У РАКИТОВУ КОД ЈАГОДИНЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење јагодинског свештенства, венчао је Томислава и Катарину Николић у селу Ракитово код Јагодине 25. априла 2009. године.