Чланци поређани по датуму: среда, 22 јул 2015

НАЈАВА МАНИФЕСТАЦИЈЕ “ИГРАЛЕ СЕ ДЕЛИЈЕ” У ВЕЛИКОЈ ИВАНЧИПоводом 140-годишњице рођења нашег чувеног песника Милорада Петровића Сељанчице, са благословом Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, Црквена општина великоиванчанска, организује 26. јула манифестацију “Играле се делије”.

Почетак манифестације ће бити у 16 часова турниром у малом фудбалу.

У 19 часова ће почети културно уметнички програм, где наступају: КУД “Милорад Петровић Сељанчица” из Велике Иванче, КУД Клуба за старија лица из Младеновца, КУД ГСП “Никола Тесла” из Београда. Учешће у програму ће узети хор “Благовести” из Рајковца и хор “Кир Стефан Србин” из Београда. На крају програма, ученица Мирјана Марковић прочитаће песму са којом је освојила друго место на такмичењу песника у Београду.

ХРАМОВНА СЛАВА И РУКОПОЛОЖЕЊЕ  У ОВСИШТУУ уторак, 21. јула 2015. године, на дан када Црква прославља светог великомученика Прокопија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету Архијерејску Литургију у Овсишту, у храму посвећеном управо овом великомученику и светитељу.

Епископу су саслуживали и свештеници из других епархија: протојереј – ставрофор Аранђел Даниловић, протојереј – ставрофор Илија Росић, протојереј Братислав Павловић, ђакон Бранко Илић, као и свештеници Опленачког намесништва: Архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Ђорђе Радишић, протонамесник Дејан Петровић, парох десимировачки,  протођакон Иван Гашић и ђакон Урош Костић. Литургијске химне појали су чланови црквеног хора “Опленац” на челу са диригентом проф. Маријом Ракоњац.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ДЕСИМИРОВЦУ - 20. ЈУЛИ 2015. ГОДИНЕ

Једна од ретких цркава која прославља свету Великомученицу Недељу је црква у Десимировцу. Ова Слава је обележила свој дан 20. јула 2015. године, и ако је до ових година овај дан био у сенци због прослављања успомене на дан освећења храма уочи Мале Госпојине.

У јутарњим часовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован својим доласком благословио је и надахнуо мисију благочестивог народа да ова Слава заживи у Десимировцу и служио Свету Архијерејску Литургију.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У РОГОЈЕВЦУ - 19. ЈУЛИ 2015. ГОДИНЕ

У недељу, 19. јула 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Рогојевцу. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић као и протођакон Небојша Јаковљевић.

У петак, 17. јула 2015. године, седмог по Педесетници, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протонамесник Мирољуб Миладиновић и ђакон Небојша Поповић.