Чланци поређани по датуму: среда, 02 април 2014

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ ИГУМАНИЈА МАНАСТИРА ВОЉАВЧЕ ВЕЛИКОСХИМНИЦА МАТИ ТАЈСАПосле дуге и тешке болести у четвртак треће недеље Великог поста, 20. марта 2014. године, на дан светих свештеномученика Херсонских, упокојила се у Господу игуманија Тајса (Ракић).

ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА ОСНОВЦЕКада радимо свој посао вероучитеља треба да га радимо с љубављу, трпљењем, мудрошћу, расуђивањем и молитвом.

Управо такви наставници благословом Епископа шумадијског Господина Јована окупили су се са својим ученицима, на такмичењу из веронауке за ученике основних школа. Њих осморица, предводећи сваки своју екипу нашли су се у полуфиналном и финалном такмичењу у ОШ “Милан Илић Чича” у Аранђеловцу, 29. 03. 2014. године.

Све је кренуло још 15. 03. 2014. када је обављен први круг такмичења. Тада су ученици, из 58 пријављених екипа Шумадијске епархије, решавали тест.

ХРИШАНСКА МУДРОСТ ЈЕ ВЕРАУ недељу светог Јована Лествичника, 30. марта 2014. године Његово Преосвештенство епископ Шумадијски и администратор Жички господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Св. Саве у крагујевачком насељу Аеродром. Преосвећеном Владици саслуживали су архијерејски намесник лепенички протопрезвитер-ставрофор Саво Арсенијевић, архијерејски намесник крагујевачки протопрезвитер-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Немања Младеновић, јереј Александрар Мирковић, уз саслужење ђакона Небојше Јаковљевића, Горана Анђелковића (епархија западно-европска), Александра Сенића и Милоша Ђурића.

У СУСРЕТ ВАСКРСУДана 31. марта 2014. године, када Црква Христова прославља и празнује Светог Кирила Архиепископа Јерусалимског, у Политехничкој школи је одржан јавни час верске наставе на тему “У сусрет Васкрсу”.

Час је одржан у сарадњи са вероучитељем Предрагом Обровићем и ученицима верске наставе Средње Музичке школе “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца који су се радо одазвали нашем позиву и били гости нашег училишта.