Чланци поређани по датуму: недеља, 02 новембар 2014

ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ У БАРАЈЕВУСубота 1. новембар 2014. године био је дан светог сабрања верног народа Барајева и околине у храму Спаљивања моштију Светог Саве. Тога дана Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску литургију и по древној пракси отаца и учитеља Цркве, у оквиру службе венчао Огњена Козлину теолога из Крагујевца и његову изабраницу Маријану Ђукнић педагога из Београда. Епископу су саслуживали свештеници и ђакони шумадијске и браничевске епархије и митрополије београдско карловачке на челу са архијерејским намесником бељаничким протојерејем-ставрофором Видом Милићем и старешином храма Светог Ђорђа са Бановог Брда протојерејем-ставрофором Славком Божићем.

Брак као прилика за усавршавање, да ли је увек баш тако?У четвртак, 6. новембра у Крагујевцу гостује академик Владета Јеротић. Тема о којој ће говорити је "Брак као прилика за усавршавање, да ли је увек баш тако?". Гости вечери су и др Невена Чаловски-Херцог, такође психијатар и свештеник Немања Младеновић из Храма Светог Саве као промотер пројекта "Једном за цео живот" који заједно са Породичним саветовалиштем Центра за социјални рад организује Храм Светог Саве, као подршку младим паровима који тек ступају у брак.

Почетак вечери је у 18 сати, а место одржавања Епархијски центар у порти крагујевачке Саборне цркве. Организатор је Духовни центар Свети Јован Златоусти, уз подршку Канцеларије за односе са црквама и верским заједницама.

Добро дошли!

ДЕЧАНСКЕ И ДРУГЕ ПРИЧЕС благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Г. Јована Саборна црква у Крагујевцу организује промоцију књиге: "ДЕЧАНСКЕ И ДРУГЕ ПРИЧЕ".

О књизи говоре:

  • Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован
  • протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, ректор Богословије "Светога Јована Златоуста" у Крагујевцу
  • архимандрит мр Алексеј (Богићевић), игуман манастира Светог Луке у Бошњану
  • Радмила Мишев, главни и одговорни уредник часописа Светосавско звонце

ПОНЕДЕЉАК, 3. НОВЕМБАР 2014. ГОДИНЕ У 18:30 ЧАСОВА

САЛА ЕПАРХИЈСКОГ ЦЕНТРА (ПОРТА САБОРНЕ ЦРКВЕ)

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 29. октобра када света црква слави Светог мученика Лонгина Сотника, Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Љубомир Радић, протонамесник Саша Огњановић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Стојковић.