Чланци поређани по датуму: понедељак, 23 август 2010

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ Сабрана око Tрпезе Господње Црква је и данас 21. августа, славећи светитеље Господње, славила Васкрслога Христа и свето име Његово, које их је и прославило. Свети Емилијан Исповедник и преподобни Зосим Тумански, ради чијег смо се имена окупили, својим животом и својим делима су прихватили Васкрслога Христа.

ДАНИ ПРЕОБРАЖЕЊА У БАРАЈЕВУОвогодишња општинска манифестација “Барајеву у походе” почела је, сада већ традиционално, у храму Светога Саве празничним бденијем које је служио протојереј-ставрофор Радивоје Митровић уз саслужење протојереја-ставрофора Виде Милића и ђакона Дарка Павловића.

ПРОСЛАВА ПРЕОБРАЖЕЊА У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊУ РУДНИЧКОМ Прослава Преображења Господњег и ове године свечано је обележена у манастиру Благовештењу Рудничком. Празнично бденије и Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење свештенства и монаштва Епархије шумадијске. Честити и побожни народ Рудничког краја заједно са пријатељима манастира из свих крајева Шумадије, дошао је да се помоли у овој великој светињи, која је током првог и другог српског устанка, почетком XIX века, играла веома важну улогу.