Чланци поређани по датуму: среда, 02 септембар 2009

ImageСАМО ЈЕДНО ЗНАЊЕ СПАСАВА

Благослов Господњи на „расадник Божији“, како Владика Јован шумадијски назва крагујевачку Богословију, призван је 1. септембра, првог дана нове школске године, на житеље овог училишта на најбогоугдније могућ начин – предокусом будућег Царства Небеског – литургијским сабрањем, рукоположењем новог посленика на њиви Господњој и молитвама Призива Духа Светога. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован током Литургије у презвитерски чин рукоположио је ђакона Бојана Чоловића из Аранђеловца, који ће ускоро постати парох Друге парохије у Шопићу код Лазаревца.

ImageИНТЕРВЈУ ИНФОРМАТИВНОЈ СЛУЖБИ ШУМАДИЈСКЕ ЕПАРХИЈЕ
ГОСПОДИНА ФОТИЈА, ЕПИСКОПА ДАЛМАТИНСКОГ,
ЧЛАНА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА СПЦ
ЗАДУЖЕНОГ ЗА ЦРКВЕНУ ПРОСВЕТУ

 

МОЛЕБАН НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЛАПОВУКао и претходних година и ове године је 1. септембра, у основној школи Светозар Марковић у Лапову, одслужен обред молебног пјенија приликом почетка ђачког учења уз присуство великог броја ученика, наставника и родитеља. Молебну су присуствовали и председник општине Лапово Драган Златковић, представници копнене војске Србије, СУП-а Лапово, као и припадници националне гарде Охаја, САД који су донатори обнове школске зграде.

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован 31. августа 2009. године служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Петке у Виноградима, крстивши у току Литургије малог Лазара Шаренца.