Чланци поређани по датуму: уторак, 02 септембар 2014

МОЛЕБАН ПОВОДОМ ПОЧЕТКА НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ВЕЛИКОЈ ИВАНЧИУ понедељак, 1. септембра ујутру, у храму Светог Великомученика Димитрија у Великој Иванчи служен је молебан поводом почетка нове школске године. Тачно у 8 часова, уз звоњаву црквеног и школског звона, почела је заједничка молитва.

Уз сарадњу вероучитеља Небојше Поповића, наставника и учитеља ОШ „Коста Ђукић“ из Велике Иванче и јереја Ивана Ненадовића, сви наши ученици су присуствовали молебану.

У току молебана, имали смо прилике да доживимо новозаветне речи Господа нашег Исуса Христа: „Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско,“ Мт. 18, 3. Мир, заједничко појање и молитва је оно што су сви присутни доживели.

ЦРКВА У МАЈУРУ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ ХРАМОВНУ СЛАВУПретстојатељ пуноће Епархије шумадијске началствовао је 29. августа 2014. године Евхаристијским сабрањем у Цркви Светог Романа Српског у селу Мајуру у намесништву беличком.

Свог Архијереја у великом броју дочекало је свештенство и монаштво поменутог намесништва, као и благочестиви народ. Окупљени на једном месту, око свог Архијереја, верници су узели активног учешћа у Светој Литургији.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ЦРКВИ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ уторак 26. августа 2014. године, на оданије празника светог Преображења Господњег Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у цркви Светог великомученика Димитрија у Сушици, епископу Јовану су саслуживали протојереј Милан Беговић, протонамесник Александар Јовановић и ђакон Александар Сенић.

КРШТЕЊЕ ЈЕ РОЂЕЊЕ ЗА ЖИВОТ ВЕЧНИУ дванаести понедељак по Педесетнци, 25. августа 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому. Преосвећеном Владици су саслуживали крстоносни протопрезвитери Милан Борота, Живота Марковић, Рајко Стефановић, презвитер Бранислав Матић и ђакон Милош Ђурић.