Чланци поређани по датуму: понедељак, 25 јануар 2010

СВЕТОСАВСКА ПОСЛАНИЦА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА 

Ј О В А Н

МИЛОШЋУ БОЖЈОМ СРПСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ,

СВЕМУ СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И ВЕРНОМ СВЕТОСАВСКОМ НАРОДУ ОВЕ БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ, БЛАГОДАТ ВАМ И МИР ОД БОГА ОЦА, БОГА СИНА И БОГА ДУХА СВЕТОГА И ДА МОЛИТВЕ СВЕТОГ САВЕ БУДУ СА СВИМА ВАМА

“Стога и ви, браћо љубљена, и децо овог светог Учитеља вашег, који вам је показао добри образац ради вашега спасења, последујте за својим пастиром, подвигом добрим и вером чистом и душама преочишћеним и телима неоскврњеним и умовима непорочим и просвећеним савестима, свагда носећи мисао чисту у душама својим, увек готови на свако богољубље, очишћујући се од свакога греха, а изобилујући у сваком добром делу” (Из I Студеничке беседе Светога Саве).

НЕДЕЉА МИТАРА И ФАРИСЕЈА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ Светом Архијерејском Литургијом у препуном Светоуспенском Сабарном храму у Крагујевцу прослављена је недеља Митaра и Фарисеја. Литургијом је началствовао Првојерарх шумадијски Господин Јован, а саслуживали су свештеници овога храма на челу са старешином протојерејом - ставрофором Заријем Божовићем.

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИУ организацији Црквене општине јагодинске и свих јагодинских Средњих школа у петак, 22. јануара 2010. године одржан је осми по реду Светосавски турнир у Хали спортова у Јагодини.

ЛИТУРГИЈА У СТАРОЈ ЦРКВИ У четвртак 21. јануара 2010. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви крагујевачкој уз саслужење братства овога храма.