Чланци поређани по датуму: среда, 29 децембар 2021

ПРАЗНИК СВЕТОГ ПРОРОКА АГЕЈА И СВЕТЕ ЦАРИЦЕ ТЕОФАНИЈЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ ХРАМУ СВЕТОГ ЈОАНИКИЈА ДЕВИЧКОГ

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован началствовао је литургијским сабрањем на празник светог пророка Агеја и свете царице Теофаније у храму светог Јоаникија Девичког.

Шумадијском првојерарху саслуживали су протопрезвитери саша Антонијевић и Сретко Петковић, презвитер Милош Ђурић као и јерођакон Василије (Старовлах).

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ

У уторак 28. децембра 2021. године, на празник Светог свештеномученика Елефтерија и преподобног Павла, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Великомученика Димитрија у насељу Сушица.

Преосвећеном Владики су саслуживали протонамесник Александар Сенић, јереј Марко Вуксановић, и ђакон Саша Павловић. Чтецирао је Владан Степовић док су за певницом појали Страхиња Савковић, Марко Стевановићи Никола Ђурица.

ПОСЛЕДЊИ БРОЈ ЛИСТА „КАЛЕНИЋ“ ЗА 2021. ГОДИНУ

Последњи број листа „Каленић“ за 2021. годину, започиње Божићном посланицом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована којом архијереј своју паству позива на препознавање мира који доноси Богомладенац. Такође, Епископ, позивајући се на речи Светог Григорија Богослова, поручује да празновање Рођења Христовог треба да буде „богодолично“, а не „панигирично“, то јест, „пре свега богослужбено, литургијски, а не само уз јело, пиће и музику“.