Чланци поређани по датуму: уторак, 05 септембар 2017

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ ГОСПОДИН ЈОВАН УГОСТИО АМЕРИЧКУ ДЕЛЕГАЦИЈУ У ЛАЗАРЕВЦУУ уторак, 5. септембра 2017. године када наша Црква празнује св. свештеномученика Иринеја и светог мученика Лупа, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и војни Господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у Лазаревцу, у храму Светог великомученика Димитрија.

Епископу су саслуживали свештеници Архијерејског намесништва колубарско-посавског Епархије шумадијске, војни свештеници у служби Војске Републике Србије, као и гост из Националне гарде Охаја православни свештеник Џејмс Сејзмор. Литургији је присуствовао и Његова Екселенција господин Кајл Скот Амбасадор САД у Београду.

ИМАТИ ВЕРУ ЗНАЧИ ИМАТИ БОГА У СЕБИУ среду 6. септембра, када наша Света Православна Црква прославља Светог cвештеномученика Евтихија и Свету мученицу Сиру, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића и ђакона Немање Стојковића.

ЈАВНИ ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “СВЕТИ САВА” У БРЗАНУПрви јавни час духовности, у оквиру Госпојинских свечаности 2017. године, одржан је у среду 6. септембара, у ОШ “Свети Сава” у Брзану.

И овог пута се показало да је корелација верске наставе и осталих предмета била изузетно успешна и плодоносна, на радост свих учесника програма, али и присутне публике. Посебан допринос програму дала је наставница српског језика и грађанског васпитања гђа Славка Морача, кроз богат програм своје литерарне секције.