Чланци поређани по датуму: уторак, 28 новембар 2017

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду, 29. новембра, када наша Света Православна Црква прославља Светог апостола и јеванђелисту Матеја, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу.

Преосвећеном Владици су саслуживали ректор крагујевачке Богословије протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, архијерејски намесници крагујевачки и лепенички протојереји-ставрофори мр Рајко Стефановић и Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј-ставрофор Љубомир Радић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Стојковић.

Поводом информација које су се протеклих неколико дана појавиле у средствима јавног информисања, а које се тичу протонамесника Саше Огњановића, привременог пароха Друге белошевачке парохије у Крагујевцу и тешких клевета изнетих према Епископу шумадијском Господину Јовану, обавештавамо сву богољубиву и истинољубиву браћу и сестре о следећим чињеницама:

Протонамесник Саша Огњановић је на Другу парохију белошевачку у Крагујевцу постављен 2007. године од стране Епископа шумадијског Господина Јована. Протеклих пет година Епископ је више пута позивао и подстицао свештеника Сашу Огњановића да више ради на свом богословском усавршавању. Међутим, позиви Епископа нису наишли на разумевање свештеника Саше, који, илустрације ради, од 2009. године, када је узео благослов за упис на Богословски факултет, није Епископа известио да је положио бар један испит, нити да уопште студира.