Чланци поређани по датуму: субота, 02 мај 2009

ОСВЕЋЕЊЕ НОВОГ ХРАМА У КОРИЋАНИМАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на дан Преподобног Јована Ветхопешчерника 2. маја 2009. године, благоизвеолео је осветити новоподигнути храм посвећен силаску Светога Духа на апостоле у Крагујевачком насељу Корићани. Ово је још једна од велелепних светиња које су у задње време никле у Шумадијској епархији од како се на њеном челу налази Епископ Јован (Младеновић). Руковођени Духом Светим верни Корићани заједно са својим домаћином Владиком Јованом, парохијским свештенством које је даноноћно стражило да се ова Црква што пре заврши, учинили су дело достојно Светих предака наших. Свечани чин освећења почео је дочеком Његовог Преосвештенства. Више од хиљаду верних Крагујевчана сабрало се око свог Епископа испред Цркве.

БДЕНИЈЕ У ХРАМУ СВЕТИХ МИРОНОСИЦА НА ВАРОШКОМ ГРОБЉУ У КРАГУЈЕВЦУУ навечерје суботе 2. маја, пред  недељу Мироносица на Варошком гробљу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свечано бденије поводом славе храма уз саслужење свештенства Саборнe цркве у Крагујевцу. Старешина храма на Варошком гробљу протојереј – ставрофор Зарије Божовић је са верним народом у 17. часова дочекао Преосвећеног Владику и уз појању „Ис пола ети деспота“, почело је свечано богослужење поводом славе храма. Лепоти празника је допринело појање и учествовање у богослужењу верног народа.

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У ВИНЧИ КОД ТОПОЛЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију, поводом храмовне славе, у Недељу Светих Мироносица ( 03. маја 2009. године) у селу Винча крај Тополе.