Чланци поређани по датуму: четвртак, 17 мај 2018

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПОПОВИЋКЕ ПАРОХИЈЕБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, поповићка парохија је организовала поклоничко путовање Манастирима: Тврдош, Острог и Милешева, као и црквама у Требињу. Путовање је трајало од вечерњих часова 18. маја 2018. до вечерњих часова 20. маја 2018.

Верници, њих педесет и двоје, су провели викенд у молитвословљу, почевши од своје цркве у Поповићу, затим у поклоњењу светим моштима, у богомислију и све су то крунисали причешћем Богом Живим у близини кивота острошког чудотворца, Светог Василија.

ПОКЛОНИЧО ПУТОВАЊЕ У ХЕРЦЕГОВАЧКЕ МАНАСТИРЕ И МАНАСТИР ОСТРОГ У ОРГАНИЗАЦИЈИ Ц. О. СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИКао сваке године и ове године црквена општина Свете Петке у Смедеревској Паланци организовала је поклоничко путовање у манастир Острог, на поклоњење светим и целебним моштима светог Василија Острошког.


Полазак је био у петак 18. маја око 20 сати, поласку је претходио молебан за путнике, којем је началствовао старешина храма протојереј – ставрофор Велибор Ранђић. У беседи је пожелео срећан пут и благослов Божији за све који путују и да се окрепљени, оснажени и утешени врате.