Чланци поређани по датуму: понедељак, 19 април 2010

ХРАМ СВЕТИХ МИРОНОСИЦА У ВИНЧИ КОД ТОПОЛЕ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ Владика Јован – Васкрсење Христово је темељ вере наше

Лепо шумадијско село Винча које се налази само неколико километара од Карађорђеве Тополе, надалеко чувено по врхунском грожђу и вину, одскора може да се похвали и велелепном светињом, подигнутом у част Светих жена мироносица. И ове године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован донео је свој Архијерејски благослов честитим и вредним житељима овога села, одслуживши Свету Архијерејску Литругију у овом светом храму, заједно са свештенством опленачког намесништва.

БДЕНИЈЕ У ХРАМУ СВЕТИХ МИРОНОСИЦА НА ВАРОШКОМ ГРОБЉУ У КРАГУЈЕВЦУУ навечерје суботе 17. априла, пред недељу Мироносица на Варошком гробљу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свечано бденије поводом славе храма уз саслужење свештенства Саборнe цркве у Крагујевцу. Старешина храма на Варошком гробљу протојереј – ставрофор Зарије Божовић је са верним народом у 17. часова дочекао Преосвећеног Владику и уз појање „Ис пола ети деспота“, почело је свечано богослужење поводом славе храма. Лепоти празника је допринело појање и учествовање у богослужењу верног народа.

ОКУСИТЕ И ВИДИТЕ КАКО ЈЕ БЛАГ ГОСПОДОвим речима Владика шумадијски Г. Јован на Светој Литургији на дан св. Никите Исповедника – 16. априла 2010. године, окупљенима у храму Свете Петке у Виноградима указује и открива да само са Христом, кроз Христа и у Христу ми имамо предокус Царства Божијег које је дошло.

Причешћујемо се Христом и постајемо браћа и сестре Његови кроз веру наду и љубав.

ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И РЕЛИГИЈА – ПРЕДАВАЊЕ У КРАГУЈЕВЦУУ оквиру делатности Духовног центра Саборне цркве „Новомученици Крагујевачки“ у четвртак 15. априла 2010. године одражано је предавање на тему “ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ И РЕЛИГИЈА”. Ово веома интересантну тему на неуобичајен начин представио је гост-предавач проф. др. Божидар Раденковић са Факултета Организационих Наука Универзитета у Београду. Предавање је изазвало велико интересовање што је потврдио велики број посетилаца који су испунили салу Епархијског центра у порти Саборне цркве у Крагујевцу.