Чланци поређани по датуму: среда, 12 август 2009

САХРАНА КЊИЖЕВНИКА ДАНКА ПОПОВИЋА У АРАНЂЕЛОВЦУ Познати српски књижевник Данко Поповић сахрањен је 11. августа у порти Буковичке цркве у Аранђеловцу. У присуству великог броја Аранђеловчана, пријатеља и поштовалаца Поповићеве писане речи, књижевника, културних и политичких јавних личности, опело су служили Митрополит црногорско- приморски Г. Амфилохије и Епископ шумадијски Г. Јован, са бројним свештенством Шумадијске епархије.

БОГОУГОДНО САБРАЊЕ У СОПОТУУ Вазнесењском храму у Сопоту, 11. августа ове године, молитвама Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, служашчег свештенства и благочестивог народа, вишеструко је призиван Свети Дух, током крштења две новопросветљене душе и током служења свете Евхаристије, свете Тајне над Тајнама. Око свог Епископа, свештенство и верници окупили су се у Сопоту и да заблагодаре Господу што их је удостојио таквим пастиром као што је парох овог града, протојереј ставрофор Љубиша Смиљковић који је на прави начин – светом Литургијом – обележавао добијање виског одликовања – право ношења напрсног крста.

ХРАМ СВЕТОГ САВЕ – АЕРОДРОМНа дан Светих апостола и ђакона Никанора, Прохора, Тимона и Пармена, 10. августа 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Саве на Аеродрому.