Чланци поређани по датуму: уторак, 10 новембар 2020

hadzi milan

Упокојио се у Господу наш драги Хаџи Милан Стојановић у 67 години живота (1954-2020), ветеран црквеног хора Успења Пресвете Богородице из Крагујевца, у коме је певао од самог његовог оснивања.

Од најранијег детињства учествовао у црквеном животу и као чтец блаженопочившим епископима Валеријану и Сави. Цркву Христову, као и сам хор, неизмерно је волео и у њима је налазио утеху, радост и испуњење. Својим лепим гласом допринео је лепом појању на богослужењима, концертима и разним наступима, а услужношћу - хорском животу.

Много ће нам недостајати као певач и као човек.

Опело ће бити у четвртак 12. новембра на Варошком гробљу у Крагујевцу у 12 часова.

Бог да му душу опрости и нека се радује небеским Литургијама!

протојереј Драгослав Милован, диригент хора

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СТАНОВОУ уторак 10. новембра 2020. године, када наша Црква слави Светог мученика Терентија и Светог Арсенија Сремца Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је архијерејску Литургију у храму Светог Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић.