Чланци поређани по датуму: среда, 31 октобар 2018

МЛАДЕНОВАЦ ПАМТИ СВОЈЕ ЈУНАКЕ – ПРОСЛАВЉЕН ВЕК ОД ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДАУ среду 31. октобра 2018. године, када наша Црква прославља и празнује светог апостола и јеванђелисту Луку и светог Петра Цетињског, у Младеновцу је бројним активностима обележена стогодишњица ослобођења у Првом светском рату. Ово је један од најзначајнијих датума у историји нашег града и била је прилика да још једном одамо поштовање и захвалност свим знаним и незнаним војницима и цивилима који су своје животе уградили у данашњу Србију.

Младеновац је ослобођен 31. октобра 1918. године, а трупе војводе Петра Бојовића су већ 1. новембра освануле на улицама Београда, продрле 600 километара у дубину окупиране територије и наставиле даље напредовање преко Саве и Дунава.

ПАТРИЈАРХ У ЈОХАНЕСБУРГУ: СНАГА НАШЕГ НАРОДА ЈЕ У ЈЕДИНСТВУБлагодарећи труду редакције Радија Слово љубве, која свакодневно прати историјску посету патријарха Иринеја српским праохијама у Јужноафричкој Републици и Боцвани, доносимо извештај са празничног сабрања у храму Светог Томе у Јоханесбургу.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, који се налази у посети српским парохијама у Јужноафричкој Републици и Боцвани, служио је 31. октобра 2018. године, на празник Светог апостола Луке, свету архијерејску Литургију у цркви Светог апостола Томе у Јоханесбургу. Саслуживали су Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован и старешина храма отац Исајло (Марковић).

ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТ У ДЕСИМИРОВЦУ У среду, 31. октобра 2018. године, када наша света Црква прославља светог апостола и јеванђелисту Луку, као и светог Петра Цетињског, у цркви Свете великомученице Недеље у Десимировцу, служена је света Литургија којом је началствовао протојереј Дејан Петровић. Благољепију богослужења допринео је хор при храму Успења Пресвете Богородице из Крагујеца, као и ученици верке наставе из ОШ “Сретен Младеновић” из Десимировца, предвођени својим вероучитељем.