Чланци поређани по датуму: петак, 12 јул 2019

ПЕТРОВДАН ПРОСЛАВЉЕН У РАЛЕТИНЦУМанастир Ралетинац прославио је своју славу Петровдан у петак, 12. јула 2019. године. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију уз саслуживање свештеника и монаха Епархије шумадијске. Овом светом сабрању присуствовао је велики број верника који је испунио порту манастира. За певницом су појали чланови певачког друштва “Србски православни појци” из Београда.

ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА У НЕМЕНИКУЋАМАНа празник Светих апостола Петра и Павла, 12. јула 2019. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, одржана је традиционална културно-уметничка манифестација “Дани Милована Видаковића” у порти цркве неменикућске. Ово је 24. година како се на Петровдан, дан храмовне славе, у Неменикућама одржава поменута манифестација која се приређује у част нашег великог романописца - романсијера Милована Видаковића, рођеног у Неменикућама.

ПЕТРОВДАН У АРАНЂЕЛОВЦУПреосвећени Епископ шумадијски Господин Јован је у четвртак, 11. јула служио празнично бденије у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу уз саслуживање протојереја Милована Ранковића, протојереја Слободана Раковића, јереја Милоша Митровића и Немање Искића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Александра Бабића.

ЦРКВА У ГРОШНИЦИ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ СЛАВУ – ПЕТРОВДАНЦрква у Грошници је прославила своју храмовну славу Свете Апостоле Петра и Павла светом Литургијом коју су служили протојереј Душан Илић и јереј Ненад Милојевић. За певницом су појали монахиња Ирина (Брковић) и богослови из Грошнице.

ПЕТРОВДАН У РАЧИЦрква Светих Апостола Петра и Павла у Рачи прославила је своју Крсну Славу заједно са својим верним народом окупљеним око Тела и Крви Христове. На овај велики празник служећи Свету Литургију принос Богу су принели: архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић из Тополе, протојереј-ставрофор Видоје Рајић из Лапова, протојереј Велибор Јовановић из Саранова, протојереј Љубиша Ђураш из Аранђеловца, јереј Младен Ђурановић из Јарушица, јереј Ивица Камберовић из Сипића и ђакон Марко Арсенић.

ПЕТРОВДАН У ЈАГОДИНИПрослава славе Саборног храма Светих апостола Петра и Павла у Јагодини отпочела је светом Литургијом, коју је служило свештенство храма уз саслужење свештенства осталих јагодинских храмова.

У литургији је учествовао велики број верника од којих се већина причестила. Дивно појање цервеног хора при храму Светих апостола Петра и Павла је још више увеличало овај свечани догађај.