Чланци поређани по датуму: субота, 22 април 2017

ЕВО ДАНА КОГА СТВОРИ ГОСПОД, РАДУЈМО СЕ И ВЕСЕЛИМО СЕ У ЊЕМУ!У среду Светле Седмице у храму “Светог Луке Кримског”, који се налази у комплексу Завода за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештеника, протојереја ставрофора Радована Чанчаревића, протојереја ставрофора мр Рајка Стефановића, Архијерејског намесника крагујевачког, протонамесника Душана Илића, протонамесника Сретка Петковића, протонамесника Петра Бранковића и јереја Ненада Милојевића.

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИУ току Страсне недеље, на Велики понедељак ученици Веронауке из ЕТШ „Славка Ђурђевић“, предвођени својим катихетом јерејем Миланом Ђорђевићем, посетили су Геронтолошки центар и заједно са корисницима дома реализовали радионицу под називом „У сусрет Васкрсу“. Циљ радионице био је украшавање Васкршњих јаја и разговор ученика и станара дома у највећем хришћанском Празнику-Васкрсењу Господњем.

ПРОСЛАВА ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У ПОПОВИЋУБогољубиви и верни народ поповићке парохије је у току Страсне седмице Господње непрестано био уз Сина Божијег, а Господа нашега Исуса Христа.

Богољупци су били сведоци Вечере, издаје, распећа, погреба и Славног Васкрсења Христовог.