Чланци поређани по датуму: недеља, 27 јануар 2008

ПРОСЛАВА САВИНДАНА У ЧУМИЋУИ ове године у Чумићу је на дан Светога Саве, првог српског Просветитеља, било веома свечано. Прослава Савиндана је започета Светом Литургијом која је почела у 9:00 часова у храму Светих Апостола Петра и Павла.

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ДАН СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВЦУНа празник Светог Саве - првог српског Архиепископа 27. јануара 2008 године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Г. Јован  служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном  храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу. На Литургији је учесвовало доста верника и деце, а прочитана је и традиционална светосавска посланица у којој је између осталог владика Јован истакао:

Свети Сава је желео да преобрази Христом и Црквом свој српски народ, али је зато прво себе преобразио. Желео је да омолитвени свој народ па је зато прво себе омолитвенио живећи подвижничким животом како у Светој Гори и Студеници тако и целог свог живота и свуда... Зато се управо сада више него икада раније морамо окренути Светом Сави јер нам он показује правце живота, који су свагда па и данас спасоносни.“ 

У суботу 26. јануара Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је бденије у храму Св. арх. Михаила и Гаврила уочи празника Св. Саве.