Чланци поређани по датуму: четвртак, 25 април 2019

РАДИОНИЦА “У СУСРЕТ ВАСКРСУ” УЧЕНИКА ИЗ НЕМЕНИКУЋАПоследњег наставног дана пред Васкршњи распуст, односно на Велики четвртак, ученици млађих разреда ОШ “Јелица Миловановић” из Неменикућа, учествовали су у креативној радионици поводом фарбања васкршњих јаја.

Нашим најмлађим хришћанима помогли су родитељи који су се са пуно љубави одазвали на позив учитељица и вероучитеља да учествују и прикажу своје технике украшавања.

УЧЕНИЦИ ОШ “ДРАГИША МИХАИЛОВИЋ” УЧЕСТВОВАЛИ У ПРОЈЕКТУ “ГЛАДАН БЕЈАХ И НАХРАНИСТЕ МЕ” Ученици основне школе “Драгиша Михаиловић” у Станову, у оквиру свог пројекта који је започет на часовима веронауке а реализован у парохијском храму, наставили су са својим човекољубивим промишљањем.

Део средстава који су сакупили од продаје крстића и бројаница, дали су пројекту “Гладан бејах и нахранисте ме” који је покренут у храму Светога Саве на Аеродрому.

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ У МАНАСТИРУ НИКОЉУНа Велики Четвртак, 25. априла 2019. године у манастиру Никољу после свете Литургије коју је служио архијерејски намесник опленачки протојереј - ставрофор Миладин Михаиловић, служена је света тајна јелеосвећења.

Велики број верног народа данас се сабрао у овој светињи да би учествовао у молитви која се првенствено врши ради оздрављења оних који су болесни.