Чланци поређани по датуму: недеља, 08 март 2020

ЦИКЛУС ВЕЛИКОПОСНИХ ПРЕДАВАЊА ПРИ ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ “Подари ми сузе које падају као киша небеска, Христе, док се подвизавам у овом радосном дану поста”. (Посни Триод)

Сваке године у току Великог поста братство храма Светог Саве организује циклус предавања својим парохијанима. Протеклих пар година интересовање верника порасло је за теме из практичног живота које муче човека попут губитка времена, страдања, бола, патње...

ЛИТИЈА У ЧАСТ ПОБЕДЕ ПРАВОСЛАВЉА И ОДБРАНЕ СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИУ Недељу Православља, 8. марта 2020. године, у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу, са почетком у 16 часова, почело је свечано вечерње богослужење у част победе Православља над иконоборцима и над свим кривоверјима и шизмама.

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у наставку свечаног вечерњег богослужења, организована је велика Литија кроз град Крагујевац у част и славу свих оних који су за две хиљаде година трајања свете Цркве, дали себе, своје трудове и своје животе за победу вечне истине, слатког Православља. Овом литијом пружена је и молитвена подршка одбрани светиња и верног народа у Црној Гори, поводом спорног Закона о слободи вероисповести.

ОДРЖАНА ЛИТИЈА У ЛАЗАРЕВЦУБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у недељу 8. марта 2020. године, после литургијског сабрања у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, мноштво окупљених верника кренуло је, предвођено свештенством колубарско-посавског намесништва, у литију улицама нашег града у част победе Православља над јересима и као молитвена подршка одбрани светиња и верног народа у Црној Гори.

НЕДЕЉА ПРАВОСЛАВЉА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ГОРЊОЈ ТРНАВИ Дана 8. марта 2020. године, сабрасмо се у име Господње у храму Светог пророка Илије у селу Горња Трнава.

Божанствену Литургију Светог Василија Великог служио је протојереј - ставрофор Слободан Богојевић, уз присуство мноштва верног народа и мале дечице из села Трнаве, као и из оближњег засеока Витлине.