Чланци поређани по датуму: четвртак, 17 децембар 2015

ГОДИШЊИЦА УПОКОЈЕЊА ИГУМАНИЈЕ ХАЏИ-МИХАИЛЕ (КНЕЖЕВИЋ), СТАРЕШИНЕ МАНАСТИРА БЛАГОВЕШТЕЊА РУДНИЧКОГПоводм годишњице упкојења игуманије Михаиле, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, служио је у среду (16. децембра) у манастиру Благовештењу Свету Литургију, а у наставку парастос, као и помен игуманији Михаили. Епископу су салуживали свештеници Шумадијске епархије, као и о. Гаврило из Ђурђевих Ступова.

Поред свештенства и монаштва Шумадијске епархије запажено је и монаштво из Жичке, Браничевске и Рашко-призренске епархије.

ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак, 15. децембра 2015. године, када наша црква слави светог пророка Авакума, светог цара Уроша и преподобног Јоаникија Девичког, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог Великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

Епископу су саслуживали: протојереј Синиша Марковић, јереј Петар Бранковић и ђакон Недељко Дикић.

ВЕРОМ СХВАТАМО И ОНО ШТО ЈЕ УМУ НЕДОКУЧИВОЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому у 29. понедељак по Педесетници, а на дан светог пророка Наума и светог Филарета Ћутљивог. Преосвећеном владици су саслуживали протонамесник Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

ЛИТИРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ уторак 8. децембра 2015. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литиргију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Eпископу су саслуживали свештеници: протојереј Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У РОГАЧИУ недељу, 6. децембра 2015. године, када наша света Црква прославља: Светог Амфилохија Иконијског, светог Григорија, светог Александра Невског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму “Силаска Светога Духа” у Рогачи. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, протонамесник Горан Јеремић, ђакон Филип Јовановић и ђакон Иван Гашић, а својим певањем сабрање су улепшали и ученици ОШ “Јанко Катић” из Рогаче.

ВЕРА И ЛОТВА СУ ДВА КРИЛА КОЈА НАС УЗДИЖУ БОГУУ четвртак 17. децембра 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу Свету Литургију.