Чланци поређани по датуму: уторак, 19 јануар 2010

БОГОЈАВЉЕЊЕ У КРАГУЈЕВЦУСвечаном Архијерејском Литургијом у Саборном Светоуспенском храму у Крагујевцу, прослављен је велики Господњи празник Богојављење.

Литургијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, а саслуживали су свештеници овога храма на челу са старешином протојерејом – ставрофором Заријем Божовићем.

ПРОСЛАВА КРСТОВДАНА НА АЕРОДРОМУПреосвећени Владика шумадијски Јован је са братством Светосавског храма и протојерејима Зораном Крстићем, Миланом Боротом служио Свету Литургију на дан светих мученика Теопемпта и Теоне, када се још и прославља и Kрштење Христово.

Предстојећи Изборни сабор Српске Православне Цркве, заказан за 22. јануар, једна је од средишњих тема на нашој медијској сцени. Свети Синод са задовољством констатује да се један део медијâ том темом бави озбиљно и одговорно, али и са дубоким жаљењем примећује да јој већи број медијских извештача и коментатора приступа сензационалистички, необјективно и пристрасно, често се користећи дезинформацијама и опскурним трачевима, по правилу из анонимних извора, не поштујући духовни ауторитет ни Цркве ни њеног преминулог предстојатеља и не марећи за расположење и достојанство нашег народа, показано при Патријарховом испраћају и сахрани.