Чланци поређани по датуму: недеља, 08 април 2007

ЈагодинаВећ годинама, по устаљеној традицији, eпископи шумадијски Пасхално вечерње служе у Јагодини, у храму Св. Ап. Петра и Павла. Тим поводом и ове године, eпископ Јован је, у пратњи нашег познатог песника за децу Добрице Ерића радост  највећег хришћанског  празника  поделио са својим епархиотима у Јагодини.

Жеља јагодинског свештенства, да посета нашег епископа буде радосна и достојанствена, пројављивала се још од дочека владике Јована.

На сунчаном поподневу, на уласку у порту, шпалир свештеника у белим васкршњим одеждама стајао је крај стазе покривене белим платном и  посуте цвећем. Порта и Црква су биле препуне благочестивог народа, који је по доласку владике похрлио за благослов, а владика је са стрпљењем благословио сваког од њих.

 

ХРИСГОС ВАСКРСЕ - ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Овим радосним и победоносним поздравом возљубљеном монаштву, часном свештенству и благочестивом народу Цркве Божије у Шумадији честитам Празник над Празницима - Васкрс и заједно са свима вама кличемо: "Ово је дан који створи Господ: радујмо се и узвеселимо се у њему!".