ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ НА ОСТРВО ЕГИНУ У ГРЧКОЈ

ФОНД “ХОДОЧАШЋЕ” ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ И “ALEXANDRIA TRAVEL”

ОРГАНИЗУЈУ ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ НА ОСТРВО ЕГИНУ У ГРЧКОЈ И ПОКЛОЊЕЊЕ МОШТИМА СВ. НЕКТАРИЈА ЕГИНСКОГ

10. маја - 15. маја 2017. године

1. дан Полазак из Крагујевца око 21:00 час и ноћна вожња уз повремене краће паузе.

2. дан Солун

Долазак у јутарњим часовима на молитву и поклоњење часном Крсту у Светогорском манастиру св. Анастасије и поклоњење њеним моштима и св. Теони и св. Андреју Првозваном. Одлазак у Солун, обилазак Српског војникчог гробља на Зејтинлику, поклоњење мотшима св. Димитрија Солунског. Панорамско разгледање града и смештај у хотел. Ноћење.

3. дан Солун – Атина

Доручак. Одлазак за Атину. Посета манастиру Св. Дионисиа Олимпског. Обилазак извора Св. Петке Трнове на Темпима. У поподневним сатима долазак у центар Атине и смшетај у хотел. Слободно време и ноћење.

4. дан Атина – Егина

Доручак. Одлазак код старца архимандрита Нектарија Виталиса у Камаризу на молитве за здравље и духовне поуке. Свети Нектарије јавио се старцу Нектарију Виталису 1980. године и исцелио га од рака плућа (помиње се у Акатисту овај догађај). Пловидба трајектом 1,5 час на Егину. Посета манастиру Св.Нектарија. Одлазак у Агиа Марину и ноећње.

5. дан Егина

Одлазак у јутарњим часовима у манастир Св. Нектарија на свету Литургију. Одлазак трајектом са острва у луку Пиреј и полазак за Београд. Ноћна вожња кроз Грчку, Македонију и Србију.

6. дан Крагујевац

Долазак у Крагујевац у преподневним часовима.

Цена 199 € (у две рате)

тел. 064/997-13-62