ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА ОРГАНИЗУЈЕ ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ

ЖДРЕБАОНИК - ОСТРОГ – МОРАЧА - МИЛЕШЕВА

14 - 16. октобар 2016. године

3 дана аутобусом

1. дан: КРАГУЈЕВАЦ

Полазак из Крагујевца у 22:00 часова. Успутна краћа задржавања ради одмора.

2. дан: ПОДГОРИЦА–ОСТРОГ

Долазак у манастир ДАЈБАЕ у раним јутарњим часовима и обилазак манастирског комплекса. Наставак путовања за манастир Острог. Обилазак манастира ЖДРЕБАОНИК. Долазак у манастир ОСТРОГ. Одлазак пешице у Горњи манастир, поклоњење моштима Св. Василија Острошког и обилазак манастирског комплекса. Смештај у конак Горњег манастира, одлазак на бденије и коначење.

3. дан: ОСТРОГ-КРАГУЈЕВАЦ

Учествовање у св. Литургији. У 10:00 часова полазак за Крагујевац. Обилазак манастира МОРАЧА и наставак путовања. Обилазак манастира МИЛЕШЕВА у после подневним часовима. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Крагујевац у касним вечерњим часовима.

Цена: 3.300 дин (у две рате)

Конт. тел.: 034/305-111

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: аутобуски превоз на назначеној релацији, трошкове организације путовања и услуге пратиоца.

НАПОМЕНА: Храну понети, пауза ће се правити у Подгорици, па можете купити још нешто. У време поста молимо да у манастиру не једете мрсну храну. Од Доњег до Горњег манастира пешачи се три километара. Молимо да у манастире улазите пристојно одевени, жене би требало да имају сукњу, а мушкарци дуге панталоне и кошуљу. Они који коначе у Горњем манастиру обавезно да понесу ћебе, врећу за спавање или зимску јакну.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ