ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ И ТРЕБИЊЕ

СПЦ ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА ФОНД "ХОДОЧАШЋЕ" ОРГАНИЗУЈЕ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У МАНАСТИР ОСТРОГ И ТРЕБИЊЕ

17 - 19. августа 2016.

3 дана аутобусом

1. и 2. дан: КРАГУЈЕВАЦ - ОСТРОГ

Полазак из Крагујевца у 22:00 час испред Саборне цркве. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у манастир Морача у раним јутарњим часовима. Обилазак манастирског комплекса. Наставак путовања и обилазак манастира Ждребаоник. Долазак у манастир Острог. Одлазак у Горњи манастир, целивање моштију Св. Василија Острошког и обилазак манастирског комплекса. Одлазак на бденије. Коначење.

3. дан: ОСТРОГ – ТВРДОШ – ТРЕБИЊЕ- КРАГУЈЕВАЦ

У 6:30 часова полазак за Требиње. Долазак на славу Саборне цркве у Требињу и учествовање на Св. Архијерејској Литургији. Слободно време у граду до 12:00 часова и полазак за манастир Тврдош. Посета цркве Херцеговачка Грачаница где је сахрањен песник Јован Дучић. Полазак за Вишеград и Андрићград и одмор у Андрићграду наставак пута. Долазак у Крагујевац у касним вечерњим сатима.

тел: 034/305-111; 305-110; 064/997-13-62

ЦЕНА : 3.700 дин (у две рате)

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: аутобуски превоз на назначеној релацији, смештај у конаку Доњег или Горњег манастира Острог, услуге пратиоца из агенције.

НАПОМЕНА: Храну понети, пауза ће се правити у Подгорици, па можете купити још нешто. У време поста молимо да у манастиру не једете мрсну храну. Од Доњег до Горњег манастира се пешачи три километара. Молимо да у манастире улазите пристојно одевени, жене би требало да имају сукњу и мараму, а мушкарци дуге панталоне и кошуљу. Они који коначе у Горњем манастиру обавезно да понесу ћебе, врећу за спавање или зимску јакну.